Всеукраїнська акціяНовини

У ВАШИНГТОНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ У ЧАСИ ГОЛОДОМОРУ УКРАЇНЦІВ

Посольство України в США, Крайовий комітет США за визнання Голодомору геноцидом та українці Великого Вашингтону приєдналися до міжнародної акції «Запали свічку пам’яті», приуроченої до 85-тих роковин Голодомору-геноциду в Україні.

Захід розпочався спільною молитвою священників українських церков за Україну, після чого Посол України в США Валерій Чалий із дружиною Людмилою Мазукою, Заступник помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент з дружиною Велідою Кент, Голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, архітектор Лариса Курилас та священики українських церков США поклали до Меморіалу жертвам Голодомору-геноциду символічні снопи пшениці.

Валерій Чалий від імені Президента України Петра Порошенка привітав американських українців із одностайним рішенням Сенату США щодо ухвалення двопартійної резолюції, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу та подякував співголовам Українського сенатського кокусу Роберту Портману та Річарду Дурбіну за їхню провідну роль у в ухваленні цього історичного документа.

З вітальним словом до присутніх також звернулися Заступник помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент та Голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків.


Представник громадської організації «Американсько-українські активісти», волонтер Ілона Доерфлер зачитала імена 85-ти дітей із Старобільського та Троїцького районів Луганської області, які загинули під час Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

Захід завершився композицією «Свіча» у виконанні Українського хору «Спів життя».

Разом з Посольством України в США церемонії в рамках міжнародної акції «Запали свічку пам’яті» 4 жовтня провели українські громади мм. Філадельфія (Пенсильванія), Пасейк (Нью Джерсі), Віппані (Нью Джерсі), Бостон (Массачусетс), Саут Баунд Брукс (Консисторія Української православної церкви США).

2-3 жовтня церемонії пройшли за участі українців мм. Гартфорд (Коннектикут), Олбані (Нью-Йорк), Керхонксон (Нью-Йорк), Сіракузи (Нью-Йорк), Йонкрес (Нью-Йорк), Майамі (Флорида) та Сієтл (Вашингтон).

За матеріалами Посольства України в США

Читайте також:

СЕНАТ США ВИЗНАВ ГОЛОДОМОР 1932-1933 РОКІВ ГЕНОЦИДОМ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

РЕЗОЛЮЦІЯ СЕНАТУ США ЩОДО ВИЗНАННЯ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ ГЕНОЦИДОМ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. УКРАЇНСЬКИЙ ПЕРЕКЛАД

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *